onsdag 21 november 2012

Skärmaskin från Martha Stewart Crafts

Idag tänkte jag visa skärmaskinen som kommer från Martha Stewart Crafts.

En skärmaskin som jag tycker är otroligt bra. Den passar både nybörjaren och den erfarne scrapparen/kortmakaren. Vi har två stycken såna här hemma och de används flitigt.

Siffrorna syns tydligt då skärmaskinen är ljust beige/creme färgad och sifforrna är mörka.
Till höger på bilden ser du att utrymmet/vågräta linjalen från skäret till ytterkanten är bred vilket jag tycker är jättebra. Till vänster om skärhuvudet ser man en rund prick (längst ner på den genomskinliga linjalen), det är ett förstoringsglas. Mycket praktiskt när man ska börja skära vid ett exakt mått.


Här är "mätarmen" utdragen så man kan skära till breda papper, skärmaskinen tar inte upp till 12" utan drygt 26 cm breda papper, men det har jag inte upplevt som nåt negativt än så länge.


Det följer med både ett skärblad och ett bigarblad när man köper en Martha Stewart skärmaskin. Tänk på att inte slänga bort de runda handtagen som sitter på skär- eller bigarbladet - dessa behöver du när du ska byta blad.
Under skärmaskinen finns ett fack där man förvarar skärbladen som man inte använder för tillfället. Superbra!


När man byter blad tar man först bort skärhuvudet från linjalen.
Vid byte av blad måste man först trä på det runda "handtaget" på skär- eller bigarbladet från öppningen i sidan och drar det sedan uppåt. Det nya bladet trycker man ner i skärhuvdet och drar loss "handtaget" från öppningen i sidan.
Nedan ser man tydligt förstoringsglaset som finns i skärhuvudet.


Naturligtvis kan man köpa den här skärmaskinen hos Scraphuset, den hittar du här!


DT-Helena

1 kommentar:

  1. Den bästa skärmaskinen jag har använt hittills! Skär rakt och fint och bra med både cm och inchmått. Men man måste tänka på att redan vid inköpet köpa till skärblad, då man fort sliter ut dem om man skär i tjockare material.

    SvaraRadera