måndag 27 oktober 2014

Trekantsask

Här kommer en favorit i repris - trekantsasken som jag visade igen på HighCoastScraps pysselträff nu i helgen! Demon var otroligt välbesökt så mina 40 instruktioner tog snabbt slut - jättekul!

Trekantsasken så är så fantastiskt lätt att göra och samtidigt är otroligt uppskattad som present.
Med det finaste dubbelsidiga pappret från Maja Design och lite halvpärlor från Reprint å så lite blandade blommor o några utstansade fjärilar som stansats ut med hjälp av en Martha Stewart punch så är ju det mesta klart innan asken ens gjorts :o))
Du behöver:
1 st mönstrat papper (gärna dubbelsidigt) – 15 x 30 cm
1 st overhead papper – ca 10,5 cm x 10,5 cm
Dubbelhäftande tejp eller flytande lim
Håltång eller hålpunch, ca 4 – 6 mm i diameter
Dekorationer, ex rosor i olika storlekar, blad, pärlfloss, halvpärlor samt band, ca 40 – 50 cm.

Gör så här:
 
Markera mitten på båda långsidorna och även båda kortsidorna med en blyertspenna. Biga mellan markeringarna.

 Vik sedan i bigningarna. Chalka utefter alla kanter.


Markera ut mitten, som är 3,75 cm in från ena kortsidans båda ytterkanter, (på båda sidor av spetsen på bigningarna), ca 1 cm ner. Puncha ut hål vid markeringarna som du gjorde.


Puncha sedan ut hål på den andra sidan. (Det är enklast om du gör ena sidans hål först, viker över och markerar var den andra sidans hål ska vara och sedan punchar ut dem.)

 Markera, på baksidan av papprets framsida, en mindre triangel ca 2 cm från ytterkanterna innanför den ena bigade triangeln och skär sedan bort den mindre triangeln – nu har du en öppning på ena sidan. Chalka runt öppningen (som du just skurit till).

Sätt fast overhead pappret med dubbelhäftande tejp eller med lim längst med den bortskurna triangeln, på insidan/baksidan, så det blir ett ”fönster”. Har du ingen overheadplast så går det bra att använda sig av gelantinblad.

Vik ihop trekantsasken och dekorera framsidan med ex. rosor i olika storlekar, blad, pärlfloss och halvpärlor. Trä igenom ett band i hålen och gör en fin rosett. Häng gärna en tag med din hälsning i bandet om du ska ge bort den. Tagen kan du också dekorera med små rosor och små blad.

Trekantsasken kan du fylla med godisar eller annat fint och ge bort.

Materiaetl jag har använt kommer naturligtvis från Scraphuset:
Tack för titten o välkommen tillbaka!
DT-Helena

3 kommentarer:

 1. Svar
  1. Ja, gör gärna det! Visa gärna upp din ask hur den blev (om du har en blogg så kan du länka till den genom att skriva en ny kommentar o bifoga länken) :)
   //Helena

   Radera
 2. Många år efter er tutorial, men under hösten gjorde jag kortet. Nöjd med tanke på att vara mitt första trekantskort. 😊 Tack för ern ropen tutorial och bra blogg 😊https://www.instagram.com/p/B4Vv9iwA-XD/?igshid=1ffsfxx2u5f3q

  SvaraRadera