lördag 5 april 2014

Building Block Card - tutorial

Hallå på er!
Idag tänkte jag visa en kortvikning som kallas för "Building Block Card" - det är en ganska enkel kortvikning som ser mer avancerad ut än vad den är. 


Inspirationen till kortet hittade jag på den fantastiska sidan Pinterest men när jag gjorde min tutorial så blev den i cm och inte i tum.

Jag börjar med att biga två lodräta skåror vid 9 cm samt vid 18 cm tvärsöver långsidan av cardstocken som är 27 x 14 cm, se bild.

Vik därefter i bigningarna så det blir en ”bergsvikning” och en ”dalvikning”.


Stäng ihop ”dalvikningen” och 3,8 cm in från den vikta kanten och utåt skärs skåror i dessa intervaller: 1 cm, 3,5 cm, 4,1 cm, 6,6 cm, 7,4 cm, 9,9 cm, 10,5 cm samt vid 13 cm. På bilden syns tydligt hur jag gjorde.


Biga ändarna på de 4 breda delarna som just skurits till. 


Vik dem därefter åt motsatt håll, så de blir ”bergsvikta”. Lämna de smala bitarna som de är.


Dekorera till sist framsidan och insidornas olika delar samt även de olika bitarna som står upp.


På de fyra delarna som står upp kan man exempelvis skriva sin hälsning som "Till dig" eller nåt annat skoj :o)

Så här blev framsidan på mitt kort när det var klart:


Jag dekorerade mitt kort med underbara papper från Maja Design samt olika blommor och även en utstansad ring som jag gjort med min Big Shot och en die från Spellbinder å så en fin tex.

Hoppas jag inspirerade dig så du vill testa att göra din egen variant på kortet!

Avslutar med ett litet tips!
När jag testar en ny kortvikning använder jag först ett "skräp-papper" som jag testar att göra kortet med första gången. Den använder jag sedan som mall som jag sparar tillsammans med instruktionen i en pärm så jag enkelt kan gå tillbaka senare och se hur jag gjorde.

Material jag har använt kommer naturligtvis från Scraphuset:
Tack för titten o välkommen tillbaka!
DT-Helena

1 kommentar:

  1. Hejsan. Jättefint kort men jag funderar på hur brett å hur långt är grunden, gissar att den är 27 cm lång (3x9) men höjden/bredden?? jag orkar inte tänka nog mycket men jag är så sugen på att göra ett

    SvaraRadera